Saapuminen Mikkelin seudulle

Mikkelin seutu sijaitsee Etelä-Savon maakunnassa valtateiden 5 ja 13 sekä Savon radan risteyksessä. Voit saapua alueelle helposti autolla, junalla tai linja-autolla. Helsingistä Mikkeliin matkaa on 230 kilometriä ja matka-aika on autolla noin 2,5 tuntia. Seutumme lähin osa Helsinkiä on Pertunmaa ja Kuortin saavutat noin tunnissa ja kolmessa vartissa autoillen (172km).

Valtateihin ja Savon rataan nähden keskeisen sijaintinsa vuoksi Mikkeliin kulkee päivittäin pääkaupunkiseudulta 21 linja-autovuoroa sekä 8 kaukoliikenteen junavuoroa. Linja-autoliikenteen vuorot ja lippuhinnat löydät mm. Matkahuollon internetsivuilta www.matkahuolto.fi ja junaliikenteen liput VR:n internetsivuilta www.vr.fi. Näiden lisäksi Mikkeliin liikennöi OnniBus, jonka vuorot ja hinnat löydät yhtiön internetsivuilta www.onnibus.com.

Matkeisari.fi-hintavertailupalvelusta löydät edulliset juna- ja bussimatkat Mikkeliin. Palvelu etsii linja-autojen sekä junien aikataulut ja hinnat. Palvelun avulla käyttäjä voi vertailla bussi- ja junayhteyksiä lähtöajan, hinnan ja nopeuden mukaan.

Mikkelin seutualueella on lähes 28.000 kesämökkiä ja yksin Mikkelissä näistä noin 10.500. Mökkimajoituksen lisäksi hotellimajoituksen ja muun rekisteröidyn majoituksen kapasiteetti on noin 2500 vuodepaikkaa vuorokaudessa.

Kohtalaisen hyvästä majoituskapasiteetista huolimatta erityisesti kesäfestivaalien aikana saattaa esiintyä tilanteita, joissa haluttua majoitusvaihtoehtoa ei ole tarjolla varsinkaan nopeissa majoitustarpeissa (suosittelemme aina ennakkovarausta hyvissä ajoin). 

Mikäli tuntuu että majoitusta ei löydy, ota yhteyttä Mikkelin matkailuneuvontaan puh. 044 794 5669 tai matkailu@mikkeli.fi. Meillä on tiedot viimeisimmästä majoitustilanteesta ja osaamme vinkata ne majapaikat ja mökkivuokraajat, joilla vielä vapaata löytyy.

Mikkelin seudulle saapuvat junavuorot pysähtyvät Mäntyharjussa ja Mikkelissä. Viitostietä kulkevat linja-autovuorot pysähtyvät tyypillisesti KuortissaMäntyharjussa 5-tien varressaOtavassa, Mikkelissä ja Juvalla.

Alueen sisäinen liikenne on hoidettu pääsääntöisesti linja-autoin ja taksein. Suurimpana liikennöijänä toimii Savonlinja Oy. Kuntien välisen linja-autoliikenteen aikataulut löytyvät osoitteesta www.matkahuolto.fi. Mikkelin sisäisen liikenteen aikataulukot löytyvät puolestaan täältä.

Helsinki-Mikkeli ... 230km
Joensuu-Mikkeli ... 208km
Jyväskylä-Mikkeli ... 116km
Kouvola-Mikkeli ... 106km
Kuopio-Mikkeli ... 162km
Lappeenranta-Mikkeli ... 109km
Oulu-Mikkeli ... 448km
Pietari-Mikkeli ... 304km
Savonlinna-Mikkeli ... 104km
Tampere-Mikkeli ... 258km
Turku-Mikkeli ... 365km

Mikkelin matkailuneuvonta

Savonlinja Oy