Juvan Matkailuneuvonta (ABC-Juva)


Juvan ABC, Tulostie 1, 51900 Juva
0400 761 944
matkailu@juva.fi
http://juva.fi/

Tervetuloa Juvalle, elävään maalaismaisemaan!

Valtateiden 5-14 risteyksessä keskellä Etelä-Savoa sijaitseva vireä ja vihreä luomukunta Juva tarjoaa erilaisia tapahtumia, näyttelyitä, luontoreittejä, historiallisia kohteita ja putiikkeja. Elämänmeno on vilkasta ympäri vuoden.
 
Juvan kesässä on tarjolla erilaisia tapahtumia, taidenäyttelyitä, musiikkia, toreja ja pesäpalloa. Myös vanhat maalaistalot, -kartanot ja mylly tarjoavat erilaista ohjelmaa idyllisessä ympäristössä.  Juvan kesäkarkelot ja JuvaPark-kesätapahtuma tarjoavat ohjelmaa koko perheelle.
 
Luonnonkaunis Oravareitti soljuu jokia, pikkujärviä ja koskia pitkin Juvalta Sulkavalle. Melontareitti on samalla Suomen ensimmäinen biologisesti tutkittu vesiluontopolku. Reitti soveltuu myös vasta-alkajille sekä perheille.
 
Juvalla on runsaasti nähtävyyksiä, luonnonnähtävyyksiä, esihistoriallisia ja sotahistoriallisia kohteita. Kultturihistoriaan törmäämme Gottlundin Tuvassa ja Gottlundin kierroksella, torpissa, Juvan museoissa ja muistomerkkien äärellä.
Juvan harmaakivikirkko seisoo komeana keskellä kylää. Kirkkokonsertit ja kesäillanmusiikit täyttävät sen sävelillä ja musiikista nauttivilla kulttuurinystävillä. Juvan kirkon urut houkuttavat joka vuosi useita urkutaitelijoita maailmalta.
 
Juva on monipuolinen kauppakeskus. Vehmaan risteysalueella on tehtaanmyymälöitä, puutarhamyymälä, rautakauppa ja lahjatavarakauppa. Kirkonkylän päivittäis- ja erikoistavaraliikkeet sekä Butiken på Landet, erilainen vaatekauppa Wehmaan Kartanon pihapiirissä palvelevat ystävällisesti.
 
Juvan talvesta voi nauttia hiihdellen Vihreän kullan retkeilyreiteillä, jotka kulkevat vaihtelevissa maalaismaisemissa. Laskettelukeskus Hasalla pääsee kokemaan vauhdikkaampaa talviharrastusten riemua.

Katso lisää: www.juva.fi

Esitteitä ABC-aseman matkailuneuvontapisteeltä on saatavissa ympäri vuoden. Muutoin henkilökohtainen neuvonta kunnanvirastolla arkisin klo 9-16 osoitteessa Juvantie 13.

Suosittelemme myös näitä

Historian havinaa

Hurmaavat puutarhat

Ostoksille

Mikkelin seudun tarjoukset

Tapahtumia Mikkelin seudulla

Astuvansalmen kalliomaalaukset

Opastetut retket

Upeita taidenäyttelyitä ja -gallerioita

Lähde risteilylle

Herkullista lähiruokaa